Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Metin bez neta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w jakikolwiek sposob da sie postawic serwer dla jednej osoby bez internetu?

Nie piszcie ze da sie przez hamachi i nie odpalac hamachi bo to wymaga neta. Slyszalem o karcie

. Czy na tej karcie postawi sie serwer bez internetu? Jezeli tak prosze o tut. Lub jezeli ejst inny spsob prosze o wytlumaczenie.
Opublikowano

Da się odpalić serwer metka na hamachi bez neta... Dostęp będzie dla osoby na której kompie stoi ten serwer.

Opublikowano

dołaczam sie do pytanie

tez mi sie takie cos by przydalo bo czasem mi net nawala -,-

Da się odpalić serwer metka na hamachi bez neta... Dostęp będzie dla osoby na której kompie stoi ten serwer.

jak? sluchaj robie tak:

mam serwer na hamachi wbijam do gry itp.. odlaczam neta od kompa i metin z lagowal.. nie moge sie ruszyc itp.. tzn. ruszac siemoge ale jak pisze cos na czacie to nic, jak zdejmuje item to tez niz.. wiec jak to zrobic?

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Da sie wszystko zrobić. Ustawia się wirtualną kartę sieciową w trybie bridge i nadaje ip wirtualnej maszynie z sieci jaką ma przypisany PC i wszystko działa.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Da sie wszystko zrobić. Ustawia się wirtualną kartę sieciową w trybie bridge i nadaje ip wirtualnej maszynie z sieci jaką ma przypisany PC i wszystko działa.

razniej mozesz? bo nie czaje ^^

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Boże ludzie.... Zróbcie normalny serwer hamachi... Ja gdy miałem hamachi serwer i była awaria. To mi normalnie śmigał serwer (TYLKO DLA MNIE)

Na plikach badara robicie normalny serwer według tuta na youtube....

eschra.jpg

Immortal-Metin - Już niedługo :)

Zapraszam!

Opublikowano

Nie będe was prowadził jak mamusia za rączkę przez pasy, pomyślcie trochę sami i po eksperymentujcie. Ustawcie wirtualną kartę sieciową w virtual box czy virtual pc czy vmware player lub innym w tryb bridge czyli mostu żeby się virtualne maszyny łaczyły z waszą domową siecią, możecie przetestować ustawienia jęsli macie DHCP z routera czy wasza wirtualna maszyna dostanie adres ip poźniej ustawcie ip na sztywno z zakresu jaki macie w domu i bedzie działać.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...